Primrose Hill School - New staff room and 'nurture' space

This Grade 2 Listed school, designed by E R Robson the chief architect of the Victorian ‘London school board’. Grand internal spaces provide high ceilings, parquet flooring, original Victorian joinery and rich coloured ceramic tiling all flooded with natural light. This project was initiated to create new teaching spaces and staff facilities within the Victorian spaces.

The new staff room was created from an existing hall space by introducing a full height glazed timber screen, carefully inserted and detailed to retain and exaggerate existing architectural qualities. The resulting space is organized around new, highly coloured, plywood furniture pieces, defining kitchen, reprographics and meeting areas.

Phase 2 Schoolkeepers House
In phase 2 of the works, the stand-alone four storey schoolkeepers house, was converted to provide staff facilities and a nurture space in the basement for young children struggling with adjusting to school life. A cosy domestic space carved from the cellar and basement areas, lit in part from pavement lights above, make an environment where children feel safe and stimulated.

Primrose hill.01
2 Green Doors Closed
Primrose Hill.03
Primrose Hill.04
Primrose Hill.05
  1. Client: London Borough of Camden
  2. Related projects: Brecknock School, Migrants Resource Centre